dijous, 24 de novembre del 2011

prezi

Avui a classe de GTIC, hen han ensenyat un programa per fer presentacions d'internet. També entre totes hem dit les caracteristiques que té.


Característiques:
  • És un entorn de treball on-line
  • És gratuït i té una versió educativa
  • Podem editar/compartir col·laborativament
  • Tenim diferents modalitats de privacitat. Per exemple podem copiar i modificar prezis d'altres persones
  • És un entorn multimedial
  • Podem treballar a partir de metàfores visuals
  • Permet mostrar plans generals i focalitzar en parts concretes
  • Els frames ens permeten definir parts
  • El path permet estructurar l'ordre dels frames
  • En prezi treballem sobre un espai en blanc. No hi ha diapositives com en PP
  • El seu ús és senzill
  • Prezi treballa amb tecnologia flash
  • Solament podem canviar la plantilla però no el tipus de lletra o el fons o... 

Aqui us adjunto un video tutorial de com utilitzar el prezzi correctament:



Aquest és el prezzi fet a classe:



Per apendre més, he practicat a casa i he fet un prezzi amb la intenció d'explicar que és el prezzi i les caracteristiques:



dimarts, 22 de novembre del 2011

software o programari lliure i privat


El programari o software  és un conjunt de programes, instruccions i regles informàtiques que permeten executar diferents tasques en una computadora.


Es considera que el programari és l'equipament lògic i intangible d'un ordinador. En altres paraules, el concepte de programari abasta a totes les aplicacions informàtiques, com els processadors de textos, les *planillas de càlcul i els editors d'imatges.


El programari és desenvolupat mitjançant diferents llenguatges de programació, que permeten controlar el comportament d'una màquina. Aquests llenguatges consisteixen en un conjunt de símbols i regles sintàctiques i semàntiques, que defineixen el significat dels seus elements i expressions. Un llenguatge de programació permet als programadors del programari especificar, en forma precisa, sobre quines dades ha d'operar una computadora.

Com que el programari es pot redistribuir lliurement, en general es pot trobar gratuïtament a Internet, o a un cost baix si l'adquirim per mitjà d'altres medis (CD-Rom, DVD, disquets...). A causa d'això, els models de negoci basats en programari lliure normalment es basen en proporcionar serveis de valor afegit com suport tècnic, cursos de preparació, personalització, integració, o certificació.

En general, es pot dir que un programa és lliure si permet les quatre llibertats definides per la Free Software Foundation:
  • La llibertat d'executar el programa per qualsevol propòsit (llibertat 0).
  • La llibertat de veure com funciona el programa i adaptar-lo a les necessitats pròpies (llibertat 1). L'accés al codi font és un requisit.
  • La llibertat de redistribuir còpies (llibertat 2)
  • La llibertat de millorar el programa i de distribuir-lo de nou amb les millores realitzades, per tal que tota la comunitat se'n pugui beneficiar (llibertat 3). Igual que a la llibertat 1, l'accés al codi font és un requisit.




10 raons per triar Programari de Fonts Obertes en l'educació

1. Contribueix a formar persones lliures, independents, crítiques i autònomes.
2. Permet ensenyar amb eines adaptades a la realitat de l'alumnat.
3. Crea una Comunitat de Coneixement Compartit.
4. Afavoreix en la persona la llibertat d'elecció tecnològica.
5. Evoluciona ràpidament i permet una eficaç solució dels problemes.
6. Una solució madura, amb experiències d'èxit en l'entorn educatiu espanyol.
7. Permet estalviar costos en la implantació, el manteniment i la gestió dels centres educatius.
8. Facilita que l'alumnat disposi a la seva casa de les mateixes eines educatives que utilitzen en el seu centre educatiu, i de forma 100% legal.
9. Garanteix la seguretat.
10.Potencia la innovació de productes i serveis a través d'empreses locals.

En definitiva, el Programari de Fonts Obertes és un model educatiu en si mateix; lliure, democràtic, sostenible i tecnològicament competitiu, i l'opció ideal per a l'ús de la tecnologia a l'aula.


Glogster

Avui a classe de Gtic hem après a treballar amb el GLOGSTER, aquest és una eina web 2.0 que ens permet poder crear un mural digital on es poden incorporar textos, imatges, videos, cançons, enllaços amb altres webs, grabar amb micròfon i amb webcam.

Aquesta és una eina molt fàcil d'utilitzar i molt utilitzada en l'hambit educatiu, ja que ens ofereix molta varietat d'estils i de dissenys.

Possibilitats educativas:

Podem trobar tres tipos de valors diferents:


  • La elaboració del mural és un element fundamental en el proces de construcció dels nostres aprenentatges, tant de forma individual com col.lectiva
  • Els murals posters, etc. ens permeten realizar una representació multimedia de continguts amb la fí de presentar d'una manera més facil als companys. 
  • Afavoreix el desenvolupament de diferents competencies, especialment la creativitat.


Glogster, una eina web realitzada amb la tecnologia flaix que permet crear cartells o posters amb fotos digitals, música i vídeos per compartir en fòrums, blog o xarxes socials com Facebook vist que l'aplicació s'integra perfectament.

*Glogster, que crida “Glog” els posters que es creen, permeten d'incloure qualsevol tipus de contingut multimèdia (videos, fotos, imatges predisenyades, àudio, text) agregant en el mateix poster, que compon un cartell similar a un collage dinàmic. En realitat darrere de la paraula Glog existeix la paraula blog, perquè després de registrar-se en Glogster, l'usuari rebrà la seva pròpia adreça web, per exemple esmeraldas.glokster.com i és un blog en tot sentit, en el qual és possible publicar el propi contingut, personal, si així ho desitgem.


Glogster és una veritable comunitat, on les persones avaluen, comenten i comparteixen les seves creacions i les d'uns altres, també aquesta disponible una *clasificacion diària amb els millors posters o millor dit, glogs del dia. Els Glogsters es poden inserir en una pàgina web o blog a través de codi embed o enviar-los per correu electrònic.


A més d'afegir música, fotos i videos també es pot escriure textos/contingut amb fonts i caràcters dissenyats, i bells de veure. Podem triar un color de fons i decoracions de tot tipus, caràcters especials, totes amb un alt nivell artístic. Els GLOGS es divideixen en categories, es poden buscar utilitzant el camp de cerca. 

Per més informació us adjunto un video:



dijous, 10 de novembre del 2011

imatge

Avui ens han ensenyat a modificar imatges amb el programa GIMP: 

IMATGE ORIGINAL:


IMATGE RETOCADA:




També ens van ensenyar a baixar els pixels, amb la mateixa qualitat, però ocupa menys espai:

IMATGE ORIGINAL:




IMATGE AMB POCA QUALITAT:



dimarts, 8 de novembre del 2011

videos amb movie maker,


Avui hem treballat amb el programa movie maker, aquest és un programa molt senzill, tant a l'hora d'utilitzar-lo com a l'hora de fer montatges.

Movie maker és el programa d'edicions de videosque incorpora windows en el seu sistema operatiu.

Aqui us adjunto uns videos tutorials de com utilitzar correctament el programa:







Quan els hem fet, els podem grabar en un cd o dvd, o una altre manera de tenir-los sempre a ma i que mai es perdin, és penjar-los On-line, i compratir-los amb més gent. Per poder tenir-los On-line cal pujarlos al youtube per exemple, és gratuit i nomès ens hem de fer un compte.
D'aquesta manera els videos estaran sempre a la nostra dispossició i hon vulguem.

Jo no tenia compte al youtube, però ara ja tinc, i reconec que em va molt bé, perque em permet tenir videos a ma i poder-los ensenyar on vulgui i quan vulgui.

dilluns, 7 de novembre del 2011

DOCUMENTAR UNA MIRADA NOVA

Aquest llibre ens explica trenta mirades que mostren trenta situacions on els infants són protgonistes. Trenta mirades fruit de la reflexió i el debat sobre la complexa tasca de documentar.

MIRADA EDUCATIVA


Avui a seminari m'ha tocat a mi portar una imatge amb un significat educatiu, i jo he pensat en portar aquesta.
Haig de reconeixer que potser no és la foto adequada perque sembla que té més rellebancia la televisió, ja que és molt més gran i destaca més, però el missatge queda clar.

La pregunta que els hi he fet a les meves companyes és:

- Creieu convenient que un nen tant petit estigui veient la televisió?

D'avant d'aquest pregunta hi ha agut unanimitat, ja que totes estem d'acord en que un infant d'edat tan temprana no hauria de veure la televissió, sino que hauria d'estar jugant.

Juntament amb la imatge els hi he ensenyat una noticia que té a veure amb el tema:

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Disney/devuelve/dinero/DVD/Baby/Einstein/elpepusoc/20091026elpepisoc_4/Tes

dissabte, 5 de novembre del 2011

COMUNICACIÓ DIGITAL

Avui a classe de COED hem parlat sobre la comunicació digital.
Per introduir-nos en el tema en ha possat un video d'una xerrada de "GUILLERMO OROZCO".

El que ens vol dir esque la imatge té un codi universal, i que depen de com enfoquem una imatge ens vol dir una cosa o una altre., ademés és un suport de lo que està escrit.

També ebs diu que hi han dos gran factors en la vida d'un infant: un el la familia, ja que és el primer entorn que envolta a l'infant i el segon és l'escola, que l'acompanya d'urant un llarg periode de temps.
Aquest dos factors son molt importants i tenen una gran influència en l'educació i en la manera de com aquest infant es desenvolupara al llarg de tota la seva vida. Per tant, un bon comunicador visual, és quell que ens arriba a traves de la vista i de la oïda.

Seguidament, hem parlat sobre els anuncis de televisió i el que ens transmeten.
Desprès de veure 4 anuncis, hem arribat a la conclusió que d'arrere del que veiem a la televisió hi ha un gran esforç i moltes hores de dedicació, ja que és molt important el transfons d'aquest. Per exemple:
- la llum
- ritme
- la musica
- el misatge que vol transmetre, etc.

i la gran majoria d'anuncis tenen un missatge subliminal important.

És important tenir en compte que tot el que fem a casa. incideix directament sobre l'infant.

dijous, 3 de novembre del 2011

power point

Avui a classe de GTIC, hem estat parlant del POWER POINT. El Jordi Simon ens ha ensenyat com fer una presentació correcta per poder ,despres, fer un treball correcte. És important tenir en compte, que el Power s'ha d'utilitzar com a suport, ja que si no es faria molt pesat.

Per poder arribar aquesta conclusió, ens ha ensenyat diferents exemples de com està ben fet i com no el tenim que fer.

Què és POWER POINT?

És un programa que permet fer presentacions, i és usat àmpliament els àmbits de negocis i educacionals.

El sistema és bastant senzill: es creen diapositives que contenen informació, en format de text, dibuixos, gràfics o videos. Per formar aquestes diapositives es pot escollir entre una gran varietat de plantilles prediseñadas.

A continuació us adjunto 2 presentacions molt interesants: