divendres, 28 d’octubre del 2011

LLIBRE: Com parlar bé en públic

Avui a la classe de COED, hem parlat del llibre com parlar bé en públic ja que teniem que portar fet el resum del capitol 1-6 per poder-los comentar.

Aquest llibre ens fa entendre que durant les vint-i-quatre hores que té un dia, la majoria del que fem o del que diem comunica alguna cosa i d’això se’n deriva el fet que pràcticament és impossible no comunicar. Com a éssers humans, doncs, som subjectes comunicatius. L’habilitat que un emissor transmeti un missatge, a través d’un canal, a un receptor, i que a més aquest el pugui entendre, no només es circumscriu en l’àmbit personal, sinó que en la nostra societat és un aspecte que les empreses tenen dia a dia més en compte.

En moltes professions, tenir un cert domini de la comunicació és un valor afegit, que en molts casos es tradueix en èxit i en progrés professional. Ara bé, aquesta capacitat comunicativa és una habilitat innata? Si no es té des del moment de néixer ja no hi ha res a fer durant tota la vida?
Hem de tenir en compte que les idees, els trucs i les tècniques que s’hi recullen i s’hi expliquen són útils i factibles de portar a la pràctica.

Sigui com sigui, per a mi el llibre de com parlar bé en públic és un referent en l’àmbit de la comunicació, especialment en el de la llengua catalana, ja que no hi ha gaires manuals específics d’aquesta temàtica elaborats en el nostre idioma.

gtic

dimarts, 25 d’octubre del 2011

Descripció d'una companya..

Avui cadascuna de nosaltres teniem que portar una foto i una descripció d'una companya.

Jo he estat observant a la Ivet:






Somriu, val la pena ser
feliç!!!

Hi havia una vegada, en un poble anomenat torredeembarra, un dia 29 de desembre del 1991 va neixer una flor. Aquesta flor era petita com una abella i tan bonica com una marieta. Aquell dia, en aquell poble de Tarragona, exactament en la barriada dels pescadors anomenada baix a mar, va canviar la vida de molta gent, i és perque tothom volia coneixer a la floreta que canviava la vida a tots amb el seu somriure, ja que era la seva manera d’expressar els sentiments i les emocions. 
Aquesta flor es deia Ivet Boronat Valls, i va canviar moltes coses.
  • I saveu perque aquesta floreta que tenia llum propia es va fer estimar tant per tots els que la coneixien?.. 
- Dons pel seu somriure i la seva manera de ser. 
  • I saveu quina es la millor part?
  • Dons que jo he sigut una de les pribilegiades que la he conegut i que tinc la sort de tenir-la com una amiga. 
  • I voleu saver com la descric jo?? 
Per començar em de posar les orelles com els elefants per escoltar molt atentament:
Ella és una persona amb una gran personalitat, i encara que a primera impressió pot semblar estupida però haig de dir que és tot cor. Dia a dia em demostra, encara que no s’enadoni, que puc comptar amb ella sempre que la necesiti i que esta disposada a escoltar-me i entendre’m, ja que en poc temps ens hem adonat que tenim una gran afinitat. 
I ara, saveu que és el que més destaco d’ella?
Dons el que més destaco d’aquesta floreta tan boniqueta és el seu somriure, ja que és la seva manera d’expressar els sentiments i emocions i perque té una al·legria contagiosa, ja que et fa riure sempre, estiguis com estiguis i et fa pensar en positiu.
Hem de tenir molt clar, que aquesta floreta m’ha ensenyat que tot és molt sencill, perque quan es perd un somriure, nomès tenim que buscar al fons del nostre cor. 
Tothom que la té aprop, la vol i l’estima, i la gent que no la té, no saveu el que us perdeu. Per aixo em d’estar molt atents i quan una floreta com aquesta entra en la nostra vida, no la podem deixar que escapi mai i l’hem de conservar, ja que no hi han moltes i espero i desitjo que ara que ha entrat a la meva vida no surti mai.
I personalment, aquesta floreta magica, li donu les gracies per tots els moments, encara que son pocs, i li demano que no canvii mai, perque aixi hi haura més gent que la pugui coneixer com jo, i hem d’apendre que les floretes no és poden agafar per fer-lis mal, perque podem veure que hi han moltes pel camp i cadascuna té molts sentiments.

Quan l'ha vaig ensenyar a la resta de la classe em vaig adonar de que la frase no era la correcte, ja que no expresso el que jo volia dir, ja que jo l'ha descric com una persona molt alegre i riallera, i amb aquesta frasse sembla que estigui deprimida i jo l'hi vulgui donar anims.

Amb aquesta activitat, la Rossa em va ensenyar moltissim, perque vaig poder entendre que el fet de fer fotos no és tan senzill, qie aband de fer-la hem de pensar que volem transmetre i sobretot a que l'hi volem donar més importancia. El fet d'enfocar correctament, al mateix nivell, desde d'alt o desde daix, també quan va bé posar una imatge en blanc i negre i quan no...

Per concloure, desprès d'aquesta classe quan haig de fer una fotografia em plantejo a que l'hi vull donar més importancia i com.


seminariii

La Natalia ens ha ensenyat una foto on sortia un jove passant pel d'avant d'un cotxe sense ser conscient que el poden atropellar.

Seguidament hem explicat totes els sons que hem escoltat avui desde que ens hem llevat fins que arribem a la universitat.

Entre totes hem arribat a la conclusió que sentim molts sorolls que podriem evitar-los.

dijous, 20 d’octubre del 2011

Com cercar imatges sota llicencies de creative common?

Avui a la classe de GTIC, el jordi ens ha ensenyat 3 pagines per poder investigar com cercar imatges sota llicencia de creative commons i a la vegada apendre.

Aquestes tres pagines son:

1- http://www.flickr.com (Aquestes fotos no surten al google i ademès les fotos son penjades per aficionats a la fotografia.)

2- http://www.sxc.hu (Aquestes fotos no surten al google i són fotos fetes per fotografs.)

3- http://www.google.com/imghp (No té fotos propies, si no el que fa és cercar imatges d'altres pagines webs.)

Una vegada hem après a cercar en auestes pagines, ens ha explicat que quan fem un treball de qualsevol tipus, ja sigui redactat, power point.., hem de posar el link per saver qui ha fet la fotografia.

També hem visitat una pagina web per descarregar musica i per últim la pagina web de softcatalà.org.

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Què és la wikipedia?

La Wikipèdia

La Wikipèdia forma part d'un esforç mundial que té per objectiu construir una enciclopèdia d'ús general, de distribució lliure i de qualitat, mitjançant una xarxa de lliure participació de voluntaris d'arreu del món.

Les condicions d'ús del contingut de la Viquipèdia són sota els termes de la llicència GFDL. Això significa que tothom pot utilitzar-ne lliurement els articles, copiar-los, editar-los i distribuir-los, complint bàsicament dos requisits: esmentar la font de la informació, i que les condicions d'ús siguen de la mateixa llicència GFDL, o compatible.

Tothom pot col·laborar a la Viquipèdia. Qualsevol persona amb una connexió a Internet pot crear nous articles, o editar els que ja existeixen. Podeu ajudar al projecte creant o editant articles en aquells temes que són del vostre interès. Heu comprovat ja si existeixen articles sobre el vostre poble o comarca, la vostra professió o les vostres aficions? No cal ser un expert per a col·laborar en la Viquipèdia: qualsevol col·laboració constructiva és benvinguda, fins i tot si només és una correcció ortogràfica.

Podeu crear articles de bell nou, o adaptar-los d'altres fonts, sempre que respecteu els drets d'autor.

Per més informació us adjunto el link, que és d'on he tret tota l'informació:

hem començat el treball de territori!!!

Avui el meu grup de treball hem començat a fer i investigar sobre el nostre treball de territori. Aquest treball està centrat en les caractiristiques d'una escola rural molt petita i el on està uvicada.

dimarts, 18 d’octubre del 2011

google docs , conceptes...

Avui a la classe de GTIC, hem començat creant un formulari mitjançant google docs i a compartir-lo, al meu grup ens ha costat una mica perque el primer formulari que hem fet no ens ha sortit bé. Però a la segona vegada ens ha quedat perfecte.


Seguidament, hem lleguit un article que el titol és Cultura lliure i programari
Mitjançant aquest article, teniem que dir si estavem d'acord o no i el perque i amb això obrir un petit debat a classe.

Una vegada acabada aquesta activitat, hem vist un video on la idea principal que ens vol transmetre que copiar no vol dir robar, ja que podem agafar prestat el que sigui si aquesta informació no l'utilitzem com si fòs nostra.



Mitjançant aquest video hem anat a parlar sobre uns conceptes molt interessants:

- CREATIVE COMMONS: Organització que ens ajuda a reduir les barreres legals de la creativitat.

Creative commons
View more presentations from faridsadi


Aquest és el seu simbol:



- COPYLEFT: Si és pot distribuir, i és un conjunt de llicencies que tenen com a objectiu garantir que cada persona que rep una copia d'una obra pugui a la mateixa vegada pugui fer-la servir i distribuir-la el propi treball i les diferents versions d'aquest.

Aquest és el seu simbol:



- COPYRIGHT: No és pot distribuir, i també és coneix amb el nom de drtes d'autor, que vol dir la persona té tot el dret de reproduir o copiar un text, etc.

Aquest és el seu simbol:


- LLICÈNCIA: Document que dona permís a fer alguna cosa.

- ELECTRONIC FRONTIER FOUNDATION: (Fundació Fronteres Electròniques) És una organització amb l'objectiu de conservar els drets de llibertat d'expressió.

Aquest és el seu simbol:



- FREE: Lliure i gratuit.

Per últim hem posat cadascuna de nosaltres al nostre blog un gadget de creative commons, amb la finalitat de donar permis perque ens copiin i distribueixin l'informació penjada al nostre bloc, sempre hi quant citin que és nostre.

noticia d'actualitat educativa i refworks.

Per començar al seminari d'avui la Natalia ens ha portat una noticia d'actualitat educativa.


La consellera d'ensenyament ens diu que els mestres mereixen més seguretat davant de les amenaces i agressions per part dels alumnes.

Seguidament, hem fet la correcció d'un treball que teniem que fer de recerca de biblioteca.

Per finalitzar, el Jordi ens ha ensenyat un entorn virtual anomenat: refworks, que serveix per buscar llibres, revistes, articles, i els cita directament.

dilluns, 17 d’octubre del 2011

seminari..

Avui, apart de fer l'exposició a seminari, hem llegit un poema que el trobo molt interessant:

No volveré a ser joven

Que la vida iba en serio
uno lo empieza a comprender más tarde
-como todos los jóvenes, yo vine
a llevarme la vida por delante.

Dejar huella quería
y marcharme entre aplausos
-envejecer, morir, eran tan sólo
las dimensiones del teatro.

Pero ha pasado el tiempo
y la verdad desagradable asoma:
envejecer, morir,
es el único argumento de la obra.

"Poemas póstumos" 1968

Desprès a la Ariadna i a mi ens ha tocat fer la presentació de la revista.

diumenge, 16 d’octubre del 2011

RSS


¿Qué es RSS?
RSS es una forma muy sencilla para que puedas recibir, directamente en tu ordenador o en una página web online (a través de un lector RSS) información actualizada sobre tus páginas web favoritas, sin necesidad de que tengas que visitarlas una a una. Esta información se actualiza automáticamente, sin que tengas que hacer nada. Para recibir las noticias RSS la página deberá tener disponible el servicio RSS y deberás tener un lector Rss.

Si existen varias páginas web que te interesan que van actualizando sus contenidos y te gustaría mantenerte informado, un lector RSS te ahorrará mucho tiempo en esta tarea. Gracias al RSS, no tendrás que visitar cada una de las páginas web que te interesan para ver si han añadido o no algún artículo que te pueda interesar. Estas páginas te informarán a ti (a través de tu lector de RSS). Cuando ingreses a tu Lector RSS (o Rss Reader), estarás automáticamente informado sobre todas las novedades que se han producido en todas las páginas web que has dado de alta.

Los sistemas RSS tienen muchas ventajas que vamos a resumir. Gracias al RSS, tendrás reunidas en un mismo lugar y a un solo clic de distancia, toda la información actualizada de las páginas web (Fuentes o canales RSS) que más te interesan. Si todavía no te han quedado claro lo que es el RSS y lo que te puede aportar, puedes leer información adicional sobre para qué sirve el RSS y algunos ejemplos ilustrativos.


Avantatges del RSS
Els avantatges que ofereixen els Sistemes RSS són moltes.

Es poden destacar les següents:

- Les pàgines web i blogs distribueixen a través dels canals RSS les últimes actualitzacions d'aquelles pàgines web que són del seu interès. A través de RSS podràs assabentar-te de les últimes notícies;

- La decisió està del costat de l'usuari ja que ell és qui tria a quines pàgines web subscriure's i quan donar-se de baixa d'aquestes pàgines web;

- El RSS suposa un important estalvi en el temps de navegació i recerca d'informació. En el lector RSS, l'usuari tindrà un resum dels articles per poder decidir què informació vol llegir;

- El RSS està lliure de *SPAM, perquè no has de donar el teu correu electrònic. Això no ocorre amb subscripcions per correu electrònic, en les quals a més de rebre notícies, podries rebre també *SPAM o una altra informació no desitjada. Quan estàs subscrit a les fonts RSS d'una pàgina web, no rebràs una altra informació que la que es publiqui a les pàgines web que són del teu interès;

- La cancel·lació de la subscripció a la pàgina web serà ràpida i senzilla. En les subscripcions via correu electrònic, sovint el subscriptor ha d'especificar les raons per les què vol donar-se de baixa i després ha de confirmar la seva petició. En canvi, amb el RSS només s'ha d'eliminar la pàgina web del lector de RSS. És així de senzill;

- Rebre les fonts o Canales RSS de les teves pàgines web favorites és totalment gratuït. Tant els continguts com la majoria dels programes (lectors RSS) que permeten llegir les notícies RSS són totalment gratuïts;

Tots aquests avantatges es resumeixen en: els sistemes RSS et faciliten enormement l'accés a aquella informació d'internet que més t'interessa i et permeten estar permanentment informat. També pots llegir un exemple que il·lustra els avantatges que té comptar amb un sistema de RSS.

Desavantatges RSS

Realment no existeixen desavantatges en l'ús de RSS i sí molts avantatges que il·lustrem a través d'un exemple.

De totes maneres, i si ben el RSS no presenten cap desavantatge, hi ha algunes qüestions relacionades amb el RSS que determinats usuaris podrien considerar-les com a tals:

- Alguns dels programes o lectors RSS no estan en espanyol (encara que els més importants sí tenen versió en espanyol).

- No tots els lectors RSS mostren les fotos (encara que molts sí ho fan).

- Rebre els canals RSS creen major tràfic i demanda en el servidor, per la qual cosa pot fer que la connexió a Internet es torni una mica més lenta (encara que en realitat, el consum de banda dels Canals RSS és mínim),

- Atès que es tracta d'una nova tecnologia, és possible que algunes pàgines web d'interès no publiquin encara les seves notícies a través d'un canal o font RSS.

- El vocabulari que s'utilitza i l'argot, són alguna cosa confuses. Es tracta de termes en anglès que sovint no es tradueixen a l'espanyol. A més, i atès que es tracta d'una tecnologia nova per a la majoria dels usuaris, els termes en espanyol són alguna cosa confusos. En aquesta pàgina, donem un exemple il·lustratiu per explicar el significat de les paraules que més s'usen en espanyol.

Per més informació, us adjuntu la pagina web d'on he tret tota l'informació:
http://www.rss.nom.es/

Taula de continguts amb el word 2007

Dilluns, 10 d'Octubre del 2011

L'altre dia a la classe de seminari, a la Cristina i a mi ens va tocar explicar a les companyes com fer un índex automàticament amb el word 2007. Per fer aquesta explicació vam fer ús de la pantalla digital de l'aula.

Per més informació us adjunto un video que explica pas per pas:

http://youtu.be/o_G26w2EBPs

Revista educativa: In-fàn-cia

Demà a la classe de seminari la Ariadna i jo farem una petita presentació sobre una revista que hem trobat interessant que la coneixeu, de cara ser unes futures mestres. Aquest revista de la qual us parlo s'anomena "IN-FÀN-CIA: EDUCAR DE 0 A 6 ANYS" i té com a objectius principals crear un espai de comunicació, reflexió, diàleg i col·laboració per totes aquelles persones relacionades amb l'educació dels infants de 0 a 6 anys.



Alguns aspectes importants de la revista són:

- Pertany a l'Associació de Mestres Rosa Sensat
- És una revista educativa, destinada als mestres i pares
- És bimestral

Ara us posare un poema de les fulles de la tardor, ja que s'apropa aquesta època i que també està dintre de la revista:


TARDOR

Una fulla a la tardor
amb les seues manetes
s'abraçava a l'arbre gran
i deia: "Adeú germanetes!"

les germanes fulles
anaven al ball
rialles per l'aire
i vestits daurats.

Maria Beneyto, Poemes de les Quatre estacions.

I per últim us adjunto el power point que utilitzarem per fer la presentació:



divendres, 14 d’octubre del 2011

diferència entre oral i escrit

COED (Codi oral i escrit)

Avui a COED, hem estat parlant sobre quines diferències hi han entre codi escrit i codi oral.

Aqui us adjuntu un esquema que va del llenguatge oral al escrit:


diferències entre oral i escrit:

ORAL:
1- és inmediata
2- El missatge és efímer.
3- El llenguatge no verbal és molt important.
4- Predomina la improvització.

ESCRIT:

1- És diferida.
2- el missatge és perdurable.
3- El llenguatge no verbal és menys important.
4- predomina l'elaboració.

apunts llibre"USOS EDUCATIUS DELS BLOCS"

Per fer més facil tota l'informació de conceptes, he trobat un video on surten tots i molt ben explicats:

Recerca a la biblioteca


Aquest treball ens ha servit per aprendre alguns funcionaments de la universitat que encara no coneixiem, com per exemple:

- A enviar el document des d'un ordinador a la impressora del pis corresponent.

- A cercar la informació d'un llibre, article o revista ( disponivilitat, on es troba, editorial, autors...), a l'ordinador a travès de la pàgina web de la biblioteca.

- A entendre els codis dels llibres, ja que cada lletra és un prestatge diferent.

Per portar a classe hem agafat com a prèstec el llibre: GOODNOW, JACQUELINE J. El dibujo infantil. Madrid: Morata, 1981.






Treball realitzat per Natalia Garcia i Maria Galán.



dimecres, 12 d’octubre del 2011

google docs

avantatges, desavantatges, (és pot convertir i 2º sempre estan a l'abast, si tenim internet puc veure tots els documents, n es fan copies)que és?

dimarts, 11 d’octubre del 2011

Article

Avui al seminari, el Jordi ens ha portat un article...

models de descripció

Per començar la classe la Rossa ens va lleguir un poema:



"Petita faula de mi mateix" - Miquel Martí i Pol

Jo, per exemple, em llevo

cada dia a les set

vint-i-cinc i m’afaito

lentament perquè em vagui

de reprendre, una a una,

les paraules i omplir-me’n

les mans. Són llargs els dies,

llargues les hores lentes,

i ara la gent creix massa

de pressa i tothom perd

el temps en ximpleries.

Jo, per exemple, esmorzo

discretament i em rento

polidament la boca,

i tot té un aire plàcid

mentre em vesteixo, i penso

que el món és una cambra

petita, amb quatre mobles

per tota companyia.

Però la gent creix massa

de pressa i tothom perd

el temps en ximpleries.

Jo, per exemple, dintre

de poc ja farà vint-

i-tres anys que treballo

vuit hores cada dia,

i he viscut sempre al poble

i he engendrat fills, i estimo

les coses i el silenci

i encara em vaga als vespres

tot sol al fons de casa

d’escriure algun poema.

Però la gent creix massa

de pressa- ja ho he dit-

i llegeix poc i pensa

molt menys i tothom perd

el temps en ximpleries.




Per més informació d'aquest home, us adjuntu un link molt interessant:



Desprès ens va donar un dossier sobre com realitzar una correcta descripció i amb exemples.
Ens va ensenyar que hi han moltes maneres de fer una descripció, no nomès escrita, si no que pot ser un video, un poema, una imatge, un conte, un assaig o fins i tot una canço.

Per veure un exemple de cada cas vam fer:
- Primer vam veure un video al youtube titulat "oh jenifer" dels catarres.
- Segon vam escoltar la cançó "Com un puny" de Raimon.
- Tercer i últim vam visitar la pagina de Joan Brossa, on vam poder veure diferents tipus de poesies virtuals.

finalment, tota aquesta sessió ens serveix per poder realitzar el treball de descriure a una companya de classe.

cites bibliografiques

Dimarts, 11 d'Octubre del 2011

Avui l'Ariadna i la Anna a l'hora de seminari ens han explicat, pas per pas, com podem fer citacions bibliogràfiques automàticament amb el word 2007. Per que us resulti fàcil de recordar he buscat un video on penso que està molt ben explicat

Aquí us penjo els passos a seguir, per si esteu interessats en consultar-ho:


Espero i desitjo que us sigui molt útil!

divendres, 7 d’octubre del 2011

competencia comunicativa

A classe de coed, vam estar parlant sobre les competències comunicatives, i la Rosa ens va possar un power point amb els apartats seguents:

1. Competència lingúística/ gramatical:
          -Fa referència al domini del codi lingüístic.
          -S'ocupa de:
               -Nivell fonològic
               -Nivell morfològic
               -Nivell sintàctic
               -Nivell lèxic i semántic

      2.Competència sociolingüística:
         -Fa referència a les regles socioculturals d'ús.
         -S'ocupa de:
               -Situació dels participants
               -Proposit de la interacció
               -Normes i convencions de la interacció

      3.Competència discursiva:
        -Fa referència a la combinació de formes gramaticals i significats per aconseguir un tex coherent i cohesionat en qualsevol génere.
        -S'ocupa de:
           -Cohesió de forma
           -Coherència de significat

     4.Competència estratègica:
       -Fa referència a les estratègies de comunicació verbal que es poden utilitzar per:
           a) Compensar deficiències provocades per limitacions i insuficiències.
           b)Afavorir l'efectivitat de la comunicació.

Per concloure podem dir que tothom pot arribar a ser un bon comunicador amb pràctica i amb les tècniques adients treballades.

conceptes generals, (blog, web 2.0, blogs educatius...)

Dijous, 6 d'Octubre del 2011.

Per començar primer el Jordi ens ha dit que teníem que fer un test a l'ordinador. Aquest ens preguntava sobre la relació que tenim amb la família i amics.

Desprès de fer aquest test hem començat a parlar del llibre que teníem que portar llegit per avui. El llibre es:




Balagué Puxan, F., & Zayas, F. (2008). Usos educatius dels blogs : Recursos, orientacions i experiències per a docents (1ª en llengua catalana ed.). Barcelona: Editorial UOC.

A més a més, hem solucionat possibles dubtes, i ens ha remarcat conceptes claus. Per respondre aquestes preguntes he buscat uns vídeos que crec que esta tot molt ben explicat.
Les preguntes tractades son:

1- Que és un bloc? Quina importància té? Bases pedagògiques del bloc?


2- Que és la web 2.0? Quines característiques té?..


Classes de blogs i també informació general dels blogs...





Uso did�ctico de los blogs
View more presentations from Isidro Vidal

Conceptes a destacar del llibre:

BLOGOSFERA: o blogosfera, també coneguda com a món de blocs o univers de blocs, és la comunitat o xarxa social d'un grup de blocs i els seus blocaires. Gràcies a característiques com els canals web, els comentaris i els enllaços, alguns blocs poden connectar-se més o menys densament entre ells a partir de la mútua lectura, participació i referència dels seus autors, generant així en conjunt una cultura pròpia. Hom es refereix també a la comunitat al voltant de tots els blocs existents a Internet com a la blocosfera.


LLISTA DE BLOGS: és un menú que trobem en els blogs i que en aqui apareixen els enllaços que cada autor selecciona com a recomanable.


COMENTARI: és la base comunicativa entre l'autor i el lector. Desprès de cada publicació o entrada, la gent pot consultar dubtes o fins i tot ampliar.


ETIQUETES I CATEGORIES: són elements que faciliten la busqueda rapida dels textos penjats als blocs.


PING: és un sistema per donar a conèixer els nostres articles o publicacions.


WIDGETS: o wadgets, són els complements dels blogs.


POST: és el contingut que cada autor desenvolupa en el seu blog.


RETROENLLAÇOS: és la relació d'un blog amb algun article que estan directament enllaçats.


RSS: és un mètode d'accés ràpid a la informació. Cal seleccionar unes fonts d'interès i cada vegada que s'actualitzin rebrem les novetats.





dijous, 6 d’octubre del 2011

Sir Ken Robinson

En aquest vídeo ens parla del sistema educatiu actual, i ens diu que poc a poc estem eliminant la creativitat dels nostres infants. Segons ell diu que tots els infants naixem amb una part de creativitat i per culpa de tots, sobretot dels mestres i pares, l'estem eliminant ja que des de petits l'assignatura d'art és una de les menys importants en el rànquing de les notes.

"las escuelas matan la cratividad"



En aquest segon vídeo ens parla de la importància de ser conscients dels nostres talents i a més a més, del poc us que fem d'ells. Segons ell, ens diu que no fa falta tanta evolució en les escoles per ensenyar moltes coses, ja que el que de veritat importa, que és que les escoles ensenyin a potenciar els talents naturals de cada infant, no ho fan.


"A iniciar la revolución del aprendizage"




Resum dels dos videos:

Pel que fa referencia al seu gran èxit és la manera d'explicar la informació d'una manera dinàmica. A més a més, el fet d'anar intercalant l'informació explicada d'una manera seria amb bromes, ja que amb aixo aconsegueix que els espectadors estiguin atents i tinguin ganes d'escoltar-lo i prestar-li atenció.

Respecte a si improvisa o no, crec que ni si ni no, ja que per a mi és una persona que sap i entenc tan del tema parlat, que és pot permetre el luxe de no necessitar cap paper escrit amb un guio i a més a més, fer bromes adequades en el moment adequat. També tinc que dir que per aconseguir fer aquest treball aixi, darrere hi han moltes hores de preparació i coneixements.

Per concloure, tinc que dir que la manera d'expressar-ho tot em sorprèn, ja que es veu que estat tot ben organitzat i sap en cada moment que ha de dir, com ho ha de dir i la manera de dir-ho perquè la gent estudii atenta, s'ho passi be i entengui la informació.

dimarts, 4 d’octubre del 2011

WIKIS,DOODLE, BLOC I WIKIPEDIA...

Dilluns 4 D'Octubre, a classe de GTIC.

Per començar hem fet un petit resum del funcionament del twitter ja que encara tenim alguns dubtes sobre els hashtags i el seu funcionament.

Seguidament hem començat a treballar dos conceptes nous: "wikis i doodle" que són dos eines més de treball dintre de la xarxa.

Per explicar-nos que son i les diferencies que tenen respecte al bloc ens ho ha explicat mitjançant recursos com un vídeo de la Lourdes Domenech i un link del Jordi Vivancos. Vegeu a continuació la presentació de diapositives:



També ens ha parlat sobre l'importancia que té consultar la font i comparar l'informació cercada a la wikipedia amb altres pagines, ja que ens ha ensenyat a que qualsevol persona pot canviar l'informació mitjançant wikis (aina per modificar textos). Respecte a la wikipedia hem fet grups de 5 persones per realitzar una tasca d'ampliar informació sobre un article ja existent.

classe de GTIC...

Dijous 29 de Setembre, a classe de GTIC.

Per començar hem ajudat a una companya a millorar el seu bloc i a la vegada entre totes anàvem solucionant possibles dubtes. Respecte als dubtes, un d'ells era com penjar un vídeo al nostre bloc correctament, ja que a la gran majoria ens quedava descol·locat perquè s'ens sortia dels marges.

Seguidament, ens ha fet un breu resum dels treballs que tenim que començar a fer. Aquest treballs son:
1- El primer consta de fer grups de 6 persones i escollir una persona que sota el nostre criteri sigui un bon comunicador, ja sigui mitjançant el bloc, twitter, radio...

2- El segon treball consisteix en fer grups de 3 persones i hem d'escollir un tema relacionat amb la identitat i el territori.

Una vegada feta la introducció als dos treballs, ens ha començat a introduir un altre tema molt important de la xarxa social anomenat "TWITTER". Pel que fa al twitter, ens ha fet fer un, i el Jordi ens ha ensenyat com funciona i la finalitat. També ens ha ensenyat el seu i a les persones a qui ell segueix mitjançant twitter, i ens ha ensenyat que moltes d'aquestes persones que tenen twitter també tenen bloc ja que estan vinculats moltes vegades.

Per concloure, hem après que el bloc és poden penjar moltes coses com per exemple fotografies mitjançant el programa picassa, presentacions PDF mitjançant el programa ISSUU.COM, links àudios i moltes més coses que ens anirà ensenyant durant aquest semestre.

dilluns, 3 d’octubre del 2011

L'art de saber escoltar

Per Avui al seminari teniem que portar llegit el llibre de l'art de saver escoltar i la normativa academica.

Per començar, hem llegit i comentat la normativa academica de la universitat, ja que ens sera de gran ajuda d'urant aquest 4 anys.

Seguidament, hem comentat el llibre que teniem que portar lleguit avui :

L'ART DE SAVER ESCOLTAR













Per aprofundir més en el llibre, ens hem possat per parelles, i cada parella havia d'escollir un capitol i llegir-lo a la resta, una vegada feiem aixo, haviem de dir perque hem escollit el capitol.