dijous, 29 de desembre del 2011

Tancament del bloc

Aquesta és la última entrada que faig al meu blog.

Per començar, us dire que mai havia treballat amb blogger, i per tant ha estat una experiencia inolvidable i molt profitosa, ja que el fet de penjar els apunts, fa que sigui més facil estudiar i trobar l'informació necessaria.

Durant aquest tres messos, el bloc per a mi ha estat una eina molt important d'urant el meu aprenentatge de les assignatures de GTIC I COED.

Aquest romandra tancat, perque aquestes assignatures acaben aquest semestre, però em comprometo a penjar diferents entrades per anar explicant el meu procès per la universitat i penjar apunts importants.

Fins aviat! petonets!!!


dimarts, 27 de desembre del 2011

web 2.0

El fet de no acabar d'entendre que és la web 2.0, he estat buscant més informació, i aqui us l'adjunto:




La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisament una tecnologia.

La Web 2.0 és la transició que s'ha donat d'aplicacions tradicionals cap a aplicacions que funcionen a través del web enfocades a l'usuari final. Es tracta d'aplicacions que generin col·laboració i de serveis que reemplacin les aplicacions d'escriptori.

És una etapa que ha definit nous projectes en Internet i està preocupant-se per brindar millors solucions per a l'usuari final. Molts asseguren que hem reinventat el que era l'Internet, uns altres parlen de bombolles i inversions, però la realitat és que l'evolució natural del mitjà realment ha proposat coses més interessants com ho analitzem diàriament en les notes d'Actualitat.


I és que quan el web va iniciar, ens trobàvem en un entorn estàtic, amb pàgines en HTML que sofrien poques actualitzacions i no tenien interacció amb l'usuari.

Però per entendre d'on ve el terme de Web 2.0 hem de remuntar-nos al moment en què Dóna-li *Dougherty d'O’*Reilly Mitjana va utilitzar aquest terme en una conferència en la qual va compartir una pluja d'idees al costat de Craig *Cline de *MediaLive. En aquest esdeveniment es parlava del renaixement i evolució de la web.

Constantment estaven sorgint noves aplicacions i llocs amb sorprenents funcionalitats. I així es va donar la pauta per a la Web 2.0 *conference que arrenca en el 2004 i avui dia es realitza anualment en Sant Francisco, amb esdeveniments addicionals utilitzant la marca en altres països.

En la xerrada inicial del Web *Conference es va parlar dels principis que tenien les aplicacions Web 2.0:

- La web és la plataforma
- La informació és el que mou a l'Internet
- Efectes de la xarxa moguts per una arquitectura de participació.
- La innovació sorgeix de característiques distribuïdes per desenvolupadors independents.
- La fi del cercle d'adopció de programari doncs tenim serveis en beta perpetu



L'ús del terme de Web 2.0 està de moda, donant-li molt pes a una tendència que ha estat present des de fa algun temps. En Internet les especulacions han estat causants de grans bombolles tecnològiques i han fet fracassar a molts projectes.

A més, els nostres projectes han de renovar-se i evolucionar. El Web 2.0 no és precisament una tecnologia, sinó és l'actitud amb la qual hem de treballar per desenvolupar en Internet. Tal vegada allí està la reflexió més important del Web 2.0.
Jo ja estic treballant a renovar i millorar alguns projectes, no per que busqui etiquetar-los amb noves versions, sinó per que creo fermament que l'única constant ha de ser el canvi, i en Internet, el canvi deu estar present més freqüentment.

dijous, 22 de desembre del 2011

Acomidiament de seminaris

Avui dia 22 ha estat l'últim dia de seminari de GTIC I COED. Per finalitzar-los, vam decidir que cadascuna de nosaltres portes alguna cosa de menjar, tenint en conte que bé el nadal. També van fer l'amic invisibre, que jo l'hi vaig regalar a la Ester de la dueña, i a mi em regalava la Natalia garcia.

Per fer-lo més interessant, vam decidir que cadascuna de nosaltres portes un gorro de nadal.


Aquest seminari ha estat molt divertit, i totes vam coincidir en que ens trobariem a faltar, ja que han estat 4 messos inolvidables, perque hem rigut molt i a la vegada hem après moltissim.

Bon nadal a tothom i feliç any nou!!!


dimarts, 20 de desembre del 2011

EDU365.CAT / XTEC.CAT

Avui a classe hem parlat de dos pagines dedicades als alumnes i pares, o als mestres.

Aquestes dos pagines ens ofereixen una gran quantitat d'activitats i consells molt interessants.

Per poder veure com funcionaven i veure totes les activitats que ens propossaven, en Jordi ens va dividir per grups de dos i a cada grup ens va tocar una part de les pagines, i aquesta part que ens tocava l'haviem d'examinar i veure que hi havia i perquè servia, amb la finalitat d'explicar-la a les companyes.

Em va agradar molt aquesta classe, ja que aquestes dos pagines estan molt relacionades amb els infants, i hi han molts recursos que a la llarga ens seran molt útils.

diumenge, 4 de desembre del 2011

Recitació de poesies.

Avui a la classe de COED (Comunicació oral, escrita i digital) teniem que recitar una poesia en català de memoria entonant correctament i fent les pauses correctament.

Jo he escollit aquesta:


Si m’estimes, que no sigui per res...
Si m’estimes, que no sigui per res
sinó per pur amor. No diguis mai:
“L’estimo pel somriure, la mirada 
o el dolç parlar... per l’opinió que expressa
que s’adiu amb la meva, i em procura
una gran sensació de benestar...”
perquè tot això, estimat, pot canviar,
canviar per tu, i l’amor així forjat
fàcilment pot desfer-se. No m’estimis
tampoc per eixugar les meves llàgrimes...
Estant amb tu podria oblidar els plors
i perdre tanmateix el teu amor!
Estima’m per amor i així podràs
estimar-me sens fi eternament.
ELIZABETH BARRETT BROWNING
Traducció de Dolors Udina

Al començament estava tranquila, però va ser sortir d'avant de totes i em vaig quedar en blanc, i va ser aleshores quan em vaig adonar que el fet de parlar d'avant de molta gent que esta atentament escoltant el que diras i con ho diras no és gens facil. Reconec que hem va costar molt, però al final vaig ser capaç de dir-la.

La Rosa em va dir que la tenia que dir ara, perquè sino el fet de deixar la poesia per un altre dia em costaria encara més, ja que em seria molt dificil superar una situació que no s'afronta.

Per finalitzar, analitzem els blocs de les diferents companyes per saver com anem i com el tenim, ja que estem totes molt nervioses per saver si el tenim bé, o si no.

dijous, 1 de desembre del 2011

CMAP TOOL

Avui a classe de gtic, ens han ensenyat aquest programa. Aquest ens serveix per poder crear mapes conceptuals i poder aclarir les nostres ideas d'una manera més esquematitzada.

Per poder començar, el Jordi Simon( PROFESSOR) ens ha portat aquest text:


'El Dinar de Nadal"

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.''


Hem hagut de realitzar un mapa conceptual a partir d’aquestes dades i el resultat ha estat aquest:





Per ampliar més la informació us adjunto un video tutorial:


Aquesta eina m'ha semblat una eina facil d'utilitzar, però a la vegada dificil, al començament em va ser dificil, perque no s'avia per hon començar, però de mica en mica he pogut veure que és una eina facil i amb molts beneficis.

FLUXOGRAMES


Avui a classe de gtic, també hem treballat amb un altre programa que és el fluxograma. Aquest és una eina que ens permet fer representacions gràfiques i també ens permet fer símbols de la seqüencia d'activitats d'un procés per resoldre una tasca determinada. A més és una eina molt utilitzada en l'hambit escolar, ja que és molt utilitzada per molts mestres, ja que els hi permet pendre decisions, els ajuda a planificar i també a organitzar conceptes.

Per realitzar-lo hem utilitzat el programa gliffy i teniem que resoldre una serie d'obstacles, que personalment, per a mi han estat una mica dificils de resoldre.





Per més informació us adjunto un video tutorial:


dijous, 24 de novembre del 2011

prezi

Avui a classe de GTIC, hen han ensenyat un programa per fer presentacions d'internet. També entre totes hem dit les caracteristiques que té.


Característiques:
  • És un entorn de treball on-line
  • És gratuït i té una versió educativa
  • Podem editar/compartir col·laborativament
  • Tenim diferents modalitats de privacitat. Per exemple podem copiar i modificar prezis d'altres persones
  • És un entorn multimedial
  • Podem treballar a partir de metàfores visuals
  • Permet mostrar plans generals i focalitzar en parts concretes
  • Els frames ens permeten definir parts
  • El path permet estructurar l'ordre dels frames
  • En prezi treballem sobre un espai en blanc. No hi ha diapositives com en PP
  • El seu ús és senzill
  • Prezi treballa amb tecnologia flash
  • Solament podem canviar la plantilla però no el tipus de lletra o el fons o... 

Aqui us adjunto un video tutorial de com utilitzar el prezzi correctament:



Aquest és el prezzi fet a classe:



Per apendre més, he practicat a casa i he fet un prezzi amb la intenció d'explicar que és el prezzi i les caracteristiques:



dimarts, 22 de novembre del 2011

software o programari lliure i privat


El programari o software  és un conjunt de programes, instruccions i regles informàtiques que permeten executar diferents tasques en una computadora.


Es considera que el programari és l'equipament lògic i intangible d'un ordinador. En altres paraules, el concepte de programari abasta a totes les aplicacions informàtiques, com els processadors de textos, les *planillas de càlcul i els editors d'imatges.


El programari és desenvolupat mitjançant diferents llenguatges de programació, que permeten controlar el comportament d'una màquina. Aquests llenguatges consisteixen en un conjunt de símbols i regles sintàctiques i semàntiques, que defineixen el significat dels seus elements i expressions. Un llenguatge de programació permet als programadors del programari especificar, en forma precisa, sobre quines dades ha d'operar una computadora.

Com que el programari es pot redistribuir lliurement, en general es pot trobar gratuïtament a Internet, o a un cost baix si l'adquirim per mitjà d'altres medis (CD-Rom, DVD, disquets...). A causa d'això, els models de negoci basats en programari lliure normalment es basen en proporcionar serveis de valor afegit com suport tècnic, cursos de preparació, personalització, integració, o certificació.

En general, es pot dir que un programa és lliure si permet les quatre llibertats definides per la Free Software Foundation:
  • La llibertat d'executar el programa per qualsevol propòsit (llibertat 0).
  • La llibertat de veure com funciona el programa i adaptar-lo a les necessitats pròpies (llibertat 1). L'accés al codi font és un requisit.
  • La llibertat de redistribuir còpies (llibertat 2)
  • La llibertat de millorar el programa i de distribuir-lo de nou amb les millores realitzades, per tal que tota la comunitat se'n pugui beneficiar (llibertat 3). Igual que a la llibertat 1, l'accés al codi font és un requisit.




10 raons per triar Programari de Fonts Obertes en l'educació

1. Contribueix a formar persones lliures, independents, crítiques i autònomes.
2. Permet ensenyar amb eines adaptades a la realitat de l'alumnat.
3. Crea una Comunitat de Coneixement Compartit.
4. Afavoreix en la persona la llibertat d'elecció tecnològica.
5. Evoluciona ràpidament i permet una eficaç solució dels problemes.
6. Una solució madura, amb experiències d'èxit en l'entorn educatiu espanyol.
7. Permet estalviar costos en la implantació, el manteniment i la gestió dels centres educatius.
8. Facilita que l'alumnat disposi a la seva casa de les mateixes eines educatives que utilitzen en el seu centre educatiu, i de forma 100% legal.
9. Garanteix la seguretat.
10.Potencia la innovació de productes i serveis a través d'empreses locals.

En definitiva, el Programari de Fonts Obertes és un model educatiu en si mateix; lliure, democràtic, sostenible i tecnològicament competitiu, i l'opció ideal per a l'ús de la tecnologia a l'aula.


Glogster

Avui a classe de Gtic hem après a treballar amb el GLOGSTER, aquest és una eina web 2.0 que ens permet poder crear un mural digital on es poden incorporar textos, imatges, videos, cançons, enllaços amb altres webs, grabar amb micròfon i amb webcam.

Aquesta és una eina molt fàcil d'utilitzar i molt utilitzada en l'hambit educatiu, ja que ens ofereix molta varietat d'estils i de dissenys.

Possibilitats educativas:

Podem trobar tres tipos de valors diferents:


  • La elaboració del mural és un element fundamental en el proces de construcció dels nostres aprenentatges, tant de forma individual com col.lectiva
  • Els murals posters, etc. ens permeten realizar una representació multimedia de continguts amb la fí de presentar d'una manera més facil als companys. 
  • Afavoreix el desenvolupament de diferents competencies, especialment la creativitat.


Glogster, una eina web realitzada amb la tecnologia flaix que permet crear cartells o posters amb fotos digitals, música i vídeos per compartir en fòrums, blog o xarxes socials com Facebook vist que l'aplicació s'integra perfectament.

*Glogster, que crida “Glog” els posters que es creen, permeten d'incloure qualsevol tipus de contingut multimèdia (videos, fotos, imatges predisenyades, àudio, text) agregant en el mateix poster, que compon un cartell similar a un collage dinàmic. En realitat darrere de la paraula Glog existeix la paraula blog, perquè després de registrar-se en Glogster, l'usuari rebrà la seva pròpia adreça web, per exemple esmeraldas.glokster.com i és un blog en tot sentit, en el qual és possible publicar el propi contingut, personal, si així ho desitgem.


Glogster és una veritable comunitat, on les persones avaluen, comenten i comparteixen les seves creacions i les d'uns altres, també aquesta disponible una *clasificacion diària amb els millors posters o millor dit, glogs del dia. Els Glogsters es poden inserir en una pàgina web o blog a través de codi embed o enviar-los per correu electrònic.


A més d'afegir música, fotos i videos també es pot escriure textos/contingut amb fonts i caràcters dissenyats, i bells de veure. Podem triar un color de fons i decoracions de tot tipus, caràcters especials, totes amb un alt nivell artístic. Els GLOGS es divideixen en categories, es poden buscar utilitzant el camp de cerca. 

Per més informació us adjunto un video:



dijous, 10 de novembre del 2011

imatge

Avui ens han ensenyat a modificar imatges amb el programa GIMP: 

IMATGE ORIGINAL:


IMATGE RETOCADA:




També ens van ensenyar a baixar els pixels, amb la mateixa qualitat, però ocupa menys espai:

IMATGE ORIGINAL:




IMATGE AMB POCA QUALITAT:



dimarts, 8 de novembre del 2011

videos amb movie maker,


Avui hem treballat amb el programa movie maker, aquest és un programa molt senzill, tant a l'hora d'utilitzar-lo com a l'hora de fer montatges.

Movie maker és el programa d'edicions de videosque incorpora windows en el seu sistema operatiu.

Aqui us adjunto uns videos tutorials de com utilitzar correctament el programa:







Quan els hem fet, els podem grabar en un cd o dvd, o una altre manera de tenir-los sempre a ma i que mai es perdin, és penjar-los On-line, i compratir-los amb més gent. Per poder tenir-los On-line cal pujarlos al youtube per exemple, és gratuit i nomès ens hem de fer un compte.
D'aquesta manera els videos estaran sempre a la nostra dispossició i hon vulguem.

Jo no tenia compte al youtube, però ara ja tinc, i reconec que em va molt bé, perque em permet tenir videos a ma i poder-los ensenyar on vulgui i quan vulgui.

dilluns, 7 de novembre del 2011

DOCUMENTAR UNA MIRADA NOVA

Aquest llibre ens explica trenta mirades que mostren trenta situacions on els infants són protgonistes. Trenta mirades fruit de la reflexió i el debat sobre la complexa tasca de documentar.

MIRADA EDUCATIVA


Avui a seminari m'ha tocat a mi portar una imatge amb un significat educatiu, i jo he pensat en portar aquesta.
Haig de reconeixer que potser no és la foto adequada perque sembla que té més rellebancia la televisió, ja que és molt més gran i destaca més, però el missatge queda clar.

La pregunta que els hi he fet a les meves companyes és:

- Creieu convenient que un nen tant petit estigui veient la televisió?

D'avant d'aquest pregunta hi ha agut unanimitat, ja que totes estem d'acord en que un infant d'edat tan temprana no hauria de veure la televissió, sino que hauria d'estar jugant.

Juntament amb la imatge els hi he ensenyat una noticia que té a veure amb el tema:

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Disney/devuelve/dinero/DVD/Baby/Einstein/elpepusoc/20091026elpepisoc_4/Tes

dissabte, 5 de novembre del 2011

COMUNICACIÓ DIGITAL

Avui a classe de COED hem parlat sobre la comunicació digital.
Per introduir-nos en el tema en ha possat un video d'una xerrada de "GUILLERMO OROZCO".

El que ens vol dir esque la imatge té un codi universal, i que depen de com enfoquem una imatge ens vol dir una cosa o una altre., ademés és un suport de lo que està escrit.

També ebs diu que hi han dos gran factors en la vida d'un infant: un el la familia, ja que és el primer entorn que envolta a l'infant i el segon és l'escola, que l'acompanya d'urant un llarg periode de temps.
Aquest dos factors son molt importants i tenen una gran influència en l'educació i en la manera de com aquest infant es desenvolupara al llarg de tota la seva vida. Per tant, un bon comunicador visual, és quell que ens arriba a traves de la vista i de la oïda.

Seguidament, hem parlat sobre els anuncis de televisió i el que ens transmeten.
Desprès de veure 4 anuncis, hem arribat a la conclusió que d'arrere del que veiem a la televisió hi ha un gran esforç i moltes hores de dedicació, ja que és molt important el transfons d'aquest. Per exemple:
- la llum
- ritme
- la musica
- el misatge que vol transmetre, etc.

i la gran majoria d'anuncis tenen un missatge subliminal important.

És important tenir en compte que tot el que fem a casa. incideix directament sobre l'infant.

dijous, 3 de novembre del 2011

power point

Avui a classe de GTIC, hem estat parlant del POWER POINT. El Jordi Simon ens ha ensenyat com fer una presentació correcta per poder ,despres, fer un treball correcte. És important tenir en compte, que el Power s'ha d'utilitzar com a suport, ja que si no es faria molt pesat.

Per poder arribar aquesta conclusió, ens ha ensenyat diferents exemples de com està ben fet i com no el tenim que fer.

Què és POWER POINT?

És un programa que permet fer presentacions, i és usat àmpliament els àmbits de negocis i educacionals.

El sistema és bastant senzill: es creen diapositives que contenen informació, en format de text, dibuixos, gràfics o videos. Per formar aquestes diapositives es pot escollir entre una gran varietat de plantilles prediseñadas.

A continuació us adjunto 2 presentacions molt interesants:







divendres, 28 d’octubre del 2011

LLIBRE: Com parlar bé en públic

Avui a la classe de COED, hem parlat del llibre com parlar bé en públic ja que teniem que portar fet el resum del capitol 1-6 per poder-los comentar.

Aquest llibre ens fa entendre que durant les vint-i-quatre hores que té un dia, la majoria del que fem o del que diem comunica alguna cosa i d’això se’n deriva el fet que pràcticament és impossible no comunicar. Com a éssers humans, doncs, som subjectes comunicatius. L’habilitat que un emissor transmeti un missatge, a través d’un canal, a un receptor, i que a més aquest el pugui entendre, no només es circumscriu en l’àmbit personal, sinó que en la nostra societat és un aspecte que les empreses tenen dia a dia més en compte.

En moltes professions, tenir un cert domini de la comunicació és un valor afegit, que en molts casos es tradueix en èxit i en progrés professional. Ara bé, aquesta capacitat comunicativa és una habilitat innata? Si no es té des del moment de néixer ja no hi ha res a fer durant tota la vida?
Hem de tenir en compte que les idees, els trucs i les tècniques que s’hi recullen i s’hi expliquen són útils i factibles de portar a la pràctica.

Sigui com sigui, per a mi el llibre de com parlar bé en públic és un referent en l’àmbit de la comunicació, especialment en el de la llengua catalana, ja que no hi ha gaires manuals específics d’aquesta temàtica elaborats en el nostre idioma.

gtic

dimarts, 25 d’octubre del 2011

Descripció d'una companya..

Avui cadascuna de nosaltres teniem que portar una foto i una descripció d'una companya.

Jo he estat observant a la Ivet:






Somriu, val la pena ser
feliç!!!

Hi havia una vegada, en un poble anomenat torredeembarra, un dia 29 de desembre del 1991 va neixer una flor. Aquesta flor era petita com una abella i tan bonica com una marieta. Aquell dia, en aquell poble de Tarragona, exactament en la barriada dels pescadors anomenada baix a mar, va canviar la vida de molta gent, i és perque tothom volia coneixer a la floreta que canviava la vida a tots amb el seu somriure, ja que era la seva manera d’expressar els sentiments i les emocions. 
Aquesta flor es deia Ivet Boronat Valls, i va canviar moltes coses.
  • I saveu perque aquesta floreta que tenia llum propia es va fer estimar tant per tots els que la coneixien?.. 
- Dons pel seu somriure i la seva manera de ser. 
  • I saveu quina es la millor part?
  • Dons que jo he sigut una de les pribilegiades que la he conegut i que tinc la sort de tenir-la com una amiga. 
  • I voleu saver com la descric jo?? 
Per començar em de posar les orelles com els elefants per escoltar molt atentament:
Ella és una persona amb una gran personalitat, i encara que a primera impressió pot semblar estupida però haig de dir que és tot cor. Dia a dia em demostra, encara que no s’enadoni, que puc comptar amb ella sempre que la necesiti i que esta disposada a escoltar-me i entendre’m, ja que en poc temps ens hem adonat que tenim una gran afinitat. 
I ara, saveu que és el que més destaco d’ella?
Dons el que més destaco d’aquesta floreta tan boniqueta és el seu somriure, ja que és la seva manera d’expressar els sentiments i emocions i perque té una al·legria contagiosa, ja que et fa riure sempre, estiguis com estiguis i et fa pensar en positiu.
Hem de tenir molt clar, que aquesta floreta m’ha ensenyat que tot és molt sencill, perque quan es perd un somriure, nomès tenim que buscar al fons del nostre cor. 
Tothom que la té aprop, la vol i l’estima, i la gent que no la té, no saveu el que us perdeu. Per aixo em d’estar molt atents i quan una floreta com aquesta entra en la nostra vida, no la podem deixar que escapi mai i l’hem de conservar, ja que no hi han moltes i espero i desitjo que ara que ha entrat a la meva vida no surti mai.
I personalment, aquesta floreta magica, li donu les gracies per tots els moments, encara que son pocs, i li demano que no canvii mai, perque aixi hi haura més gent que la pugui coneixer com jo, i hem d’apendre que les floretes no és poden agafar per fer-lis mal, perque podem veure que hi han moltes pel camp i cadascuna té molts sentiments.

Quan l'ha vaig ensenyar a la resta de la classe em vaig adonar de que la frase no era la correcte, ja que no expresso el que jo volia dir, ja que jo l'ha descric com una persona molt alegre i riallera, i amb aquesta frasse sembla que estigui deprimida i jo l'hi vulgui donar anims.

Amb aquesta activitat, la Rossa em va ensenyar moltissim, perque vaig poder entendre que el fet de fer fotos no és tan senzill, qie aband de fer-la hem de pensar que volem transmetre i sobretot a que l'hi volem donar més importancia. El fet d'enfocar correctament, al mateix nivell, desde d'alt o desde daix, també quan va bé posar una imatge en blanc i negre i quan no...

Per concloure, desprès d'aquesta classe quan haig de fer una fotografia em plantejo a que l'hi vull donar més importancia i com.


seminariii

La Natalia ens ha ensenyat una foto on sortia un jove passant pel d'avant d'un cotxe sense ser conscient que el poden atropellar.

Seguidament hem explicat totes els sons que hem escoltat avui desde que ens hem llevat fins que arribem a la universitat.

Entre totes hem arribat a la conclusió que sentim molts sorolls que podriem evitar-los.

dijous, 20 d’octubre del 2011

Com cercar imatges sota llicencies de creative common?

Avui a la classe de GTIC, el jordi ens ha ensenyat 3 pagines per poder investigar com cercar imatges sota llicencia de creative commons i a la vegada apendre.

Aquestes tres pagines son:

1- http://www.flickr.com (Aquestes fotos no surten al google i ademès les fotos son penjades per aficionats a la fotografia.)

2- http://www.sxc.hu (Aquestes fotos no surten al google i són fotos fetes per fotografs.)

3- http://www.google.com/imghp (No té fotos propies, si no el que fa és cercar imatges d'altres pagines webs.)

Una vegada hem après a cercar en auestes pagines, ens ha explicat que quan fem un treball de qualsevol tipus, ja sigui redactat, power point.., hem de posar el link per saver qui ha fet la fotografia.

També hem visitat una pagina web per descarregar musica i per últim la pagina web de softcatalà.org.

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Què és la wikipedia?

La Wikipèdia

La Wikipèdia forma part d'un esforç mundial que té per objectiu construir una enciclopèdia d'ús general, de distribució lliure i de qualitat, mitjançant una xarxa de lliure participació de voluntaris d'arreu del món.

Les condicions d'ús del contingut de la Viquipèdia són sota els termes de la llicència GFDL. Això significa que tothom pot utilitzar-ne lliurement els articles, copiar-los, editar-los i distribuir-los, complint bàsicament dos requisits: esmentar la font de la informació, i que les condicions d'ús siguen de la mateixa llicència GFDL, o compatible.

Tothom pot col·laborar a la Viquipèdia. Qualsevol persona amb una connexió a Internet pot crear nous articles, o editar els que ja existeixen. Podeu ajudar al projecte creant o editant articles en aquells temes que són del vostre interès. Heu comprovat ja si existeixen articles sobre el vostre poble o comarca, la vostra professió o les vostres aficions? No cal ser un expert per a col·laborar en la Viquipèdia: qualsevol col·laboració constructiva és benvinguda, fins i tot si només és una correcció ortogràfica.

Podeu crear articles de bell nou, o adaptar-los d'altres fonts, sempre que respecteu els drets d'autor.

Per més informació us adjunto el link, que és d'on he tret tota l'informació:

hem començat el treball de territori!!!

Avui el meu grup de treball hem començat a fer i investigar sobre el nostre treball de territori. Aquest treball està centrat en les caractiristiques d'una escola rural molt petita i el on està uvicada.

dimarts, 18 d’octubre del 2011

google docs , conceptes...

Avui a la classe de GTIC, hem començat creant un formulari mitjançant google docs i a compartir-lo, al meu grup ens ha costat una mica perque el primer formulari que hem fet no ens ha sortit bé. Però a la segona vegada ens ha quedat perfecte.


Seguidament, hem lleguit un article que el titol és Cultura lliure i programari
Mitjançant aquest article, teniem que dir si estavem d'acord o no i el perque i amb això obrir un petit debat a classe.

Una vegada acabada aquesta activitat, hem vist un video on la idea principal que ens vol transmetre que copiar no vol dir robar, ja que podem agafar prestat el que sigui si aquesta informació no l'utilitzem com si fòs nostra.



Mitjançant aquest video hem anat a parlar sobre uns conceptes molt interessants:

- CREATIVE COMMONS: Organització que ens ajuda a reduir les barreres legals de la creativitat.

Creative commons
View more presentations from faridsadi


Aquest és el seu simbol:



- COPYLEFT: Si és pot distribuir, i és un conjunt de llicencies que tenen com a objectiu garantir que cada persona que rep una copia d'una obra pugui a la mateixa vegada pugui fer-la servir i distribuir-la el propi treball i les diferents versions d'aquest.

Aquest és el seu simbol:



- COPYRIGHT: No és pot distribuir, i també és coneix amb el nom de drtes d'autor, que vol dir la persona té tot el dret de reproduir o copiar un text, etc.

Aquest és el seu simbol:


- LLICÈNCIA: Document que dona permís a fer alguna cosa.

- ELECTRONIC FRONTIER FOUNDATION: (Fundació Fronteres Electròniques) És una organització amb l'objectiu de conservar els drets de llibertat d'expressió.

Aquest és el seu simbol:



- FREE: Lliure i gratuit.

Per últim hem posat cadascuna de nosaltres al nostre blog un gadget de creative commons, amb la finalitat de donar permis perque ens copiin i distribueixin l'informació penjada al nostre bloc, sempre hi quant citin que és nostre.

noticia d'actualitat educativa i refworks.

Per començar al seminari d'avui la Natalia ens ha portat una noticia d'actualitat educativa.


La consellera d'ensenyament ens diu que els mestres mereixen més seguretat davant de les amenaces i agressions per part dels alumnes.

Seguidament, hem fet la correcció d'un treball que teniem que fer de recerca de biblioteca.

Per finalitzar, el Jordi ens ha ensenyat un entorn virtual anomenat: refworks, que serveix per buscar llibres, revistes, articles, i els cita directament.

dilluns, 17 d’octubre del 2011

seminari..

Avui, apart de fer l'exposició a seminari, hem llegit un poema que el trobo molt interessant:

No volveré a ser joven

Que la vida iba en serio
uno lo empieza a comprender más tarde
-como todos los jóvenes, yo vine
a llevarme la vida por delante.

Dejar huella quería
y marcharme entre aplausos
-envejecer, morir, eran tan sólo
las dimensiones del teatro.

Pero ha pasado el tiempo
y la verdad desagradable asoma:
envejecer, morir,
es el único argumento de la obra.

"Poemas póstumos" 1968

Desprès a la Ariadna i a mi ens ha tocat fer la presentació de la revista.

diumenge, 16 d’octubre del 2011

RSS


¿Qué es RSS?
RSS es una forma muy sencilla para que puedas recibir, directamente en tu ordenador o en una página web online (a través de un lector RSS) información actualizada sobre tus páginas web favoritas, sin necesidad de que tengas que visitarlas una a una. Esta información se actualiza automáticamente, sin que tengas que hacer nada. Para recibir las noticias RSS la página deberá tener disponible el servicio RSS y deberás tener un lector Rss.

Si existen varias páginas web que te interesan que van actualizando sus contenidos y te gustaría mantenerte informado, un lector RSS te ahorrará mucho tiempo en esta tarea. Gracias al RSS, no tendrás que visitar cada una de las páginas web que te interesan para ver si han añadido o no algún artículo que te pueda interesar. Estas páginas te informarán a ti (a través de tu lector de RSS). Cuando ingreses a tu Lector RSS (o Rss Reader), estarás automáticamente informado sobre todas las novedades que se han producido en todas las páginas web que has dado de alta.

Los sistemas RSS tienen muchas ventajas que vamos a resumir. Gracias al RSS, tendrás reunidas en un mismo lugar y a un solo clic de distancia, toda la información actualizada de las páginas web (Fuentes o canales RSS) que más te interesan. Si todavía no te han quedado claro lo que es el RSS y lo que te puede aportar, puedes leer información adicional sobre para qué sirve el RSS y algunos ejemplos ilustrativos.


Avantatges del RSS
Els avantatges que ofereixen els Sistemes RSS són moltes.

Es poden destacar les següents:

- Les pàgines web i blogs distribueixen a través dels canals RSS les últimes actualitzacions d'aquelles pàgines web que són del seu interès. A través de RSS podràs assabentar-te de les últimes notícies;

- La decisió està del costat de l'usuari ja que ell és qui tria a quines pàgines web subscriure's i quan donar-se de baixa d'aquestes pàgines web;

- El RSS suposa un important estalvi en el temps de navegació i recerca d'informació. En el lector RSS, l'usuari tindrà un resum dels articles per poder decidir què informació vol llegir;

- El RSS està lliure de *SPAM, perquè no has de donar el teu correu electrònic. Això no ocorre amb subscripcions per correu electrònic, en les quals a més de rebre notícies, podries rebre també *SPAM o una altra informació no desitjada. Quan estàs subscrit a les fonts RSS d'una pàgina web, no rebràs una altra informació que la que es publiqui a les pàgines web que són del teu interès;

- La cancel·lació de la subscripció a la pàgina web serà ràpida i senzilla. En les subscripcions via correu electrònic, sovint el subscriptor ha d'especificar les raons per les què vol donar-se de baixa i després ha de confirmar la seva petició. En canvi, amb el RSS només s'ha d'eliminar la pàgina web del lector de RSS. És així de senzill;

- Rebre les fonts o Canales RSS de les teves pàgines web favorites és totalment gratuït. Tant els continguts com la majoria dels programes (lectors RSS) que permeten llegir les notícies RSS són totalment gratuïts;

Tots aquests avantatges es resumeixen en: els sistemes RSS et faciliten enormement l'accés a aquella informació d'internet que més t'interessa i et permeten estar permanentment informat. També pots llegir un exemple que il·lustra els avantatges que té comptar amb un sistema de RSS.

Desavantatges RSS

Realment no existeixen desavantatges en l'ús de RSS i sí molts avantatges que il·lustrem a través d'un exemple.

De totes maneres, i si ben el RSS no presenten cap desavantatge, hi ha algunes qüestions relacionades amb el RSS que determinats usuaris podrien considerar-les com a tals:

- Alguns dels programes o lectors RSS no estan en espanyol (encara que els més importants sí tenen versió en espanyol).

- No tots els lectors RSS mostren les fotos (encara que molts sí ho fan).

- Rebre els canals RSS creen major tràfic i demanda en el servidor, per la qual cosa pot fer que la connexió a Internet es torni una mica més lenta (encara que en realitat, el consum de banda dels Canals RSS és mínim),

- Atès que es tracta d'una nova tecnologia, és possible que algunes pàgines web d'interès no publiquin encara les seves notícies a través d'un canal o font RSS.

- El vocabulari que s'utilitza i l'argot, són alguna cosa confuses. Es tracta de termes en anglès que sovint no es tradueixen a l'espanyol. A més, i atès que es tracta d'una tecnologia nova per a la majoria dels usuaris, els termes en espanyol són alguna cosa confusos. En aquesta pàgina, donem un exemple il·lustratiu per explicar el significat de les paraules que més s'usen en espanyol.

Per més informació, us adjuntu la pagina web d'on he tret tota l'informació:
http://www.rss.nom.es/

Taula de continguts amb el word 2007

Dilluns, 10 d'Octubre del 2011

L'altre dia a la classe de seminari, a la Cristina i a mi ens va tocar explicar a les companyes com fer un índex automàticament amb el word 2007. Per fer aquesta explicació vam fer ús de la pantalla digital de l'aula.

Per més informació us adjunto un video que explica pas per pas:

http://youtu.be/o_G26w2EBPs

Revista educativa: In-fàn-cia

Demà a la classe de seminari la Ariadna i jo farem una petita presentació sobre una revista que hem trobat interessant que la coneixeu, de cara ser unes futures mestres. Aquest revista de la qual us parlo s'anomena "IN-FÀN-CIA: EDUCAR DE 0 A 6 ANYS" i té com a objectius principals crear un espai de comunicació, reflexió, diàleg i col·laboració per totes aquelles persones relacionades amb l'educació dels infants de 0 a 6 anys.



Alguns aspectes importants de la revista són:

- Pertany a l'Associació de Mestres Rosa Sensat
- És una revista educativa, destinada als mestres i pares
- És bimestral

Ara us posare un poema de les fulles de la tardor, ja que s'apropa aquesta època i que també està dintre de la revista:


TARDOR

Una fulla a la tardor
amb les seues manetes
s'abraçava a l'arbre gran
i deia: "Adeú germanetes!"

les germanes fulles
anaven al ball
rialles per l'aire
i vestits daurats.

Maria Beneyto, Poemes de les Quatre estacions.

I per últim us adjunto el power point que utilitzarem per fer la presentació: